Followers

Tuesday, October 5, 2010

Bayi 10 bulan tertelan bateri AAA

hmetro hari ini menlaporkan mengenai seorang bayi berusia 10 bulan tertelan bateri AAA di rumahnya jumaat lalu.

Adik Alysa telah dikejarkan ke hospital tetapi bateri tersebut tidak dapat dikeluarkan, ujian x-ray sebanyak 4 kali terpaksa dibuat keatas dirinya. Moga keadaan dia bertambah baik dan stabil.

14 komen yang kalian berikan, tqsm..:

Fieza79 said...

nsb baek takda pape series berlaku kat baby tu...!

umialya said...

Fieza..
Kat sini upanya, kita lak g umah dia td

cian kt bb tu kan!!

baincardin said...

lately asik citer psl baby tersedak susu laa. ni lak trtelan bateri. ^_^'

umialya said...

baincardin..
ntah le, naper.. jadi takut daa krg ni

LYaFRINA said...

aduhh.. macam2 la... bateri 3a tu besar.. kt y dewasa ni pon blh tcekik... kna awas ank betul2.. sbb kita adalah mata ank2 kita

umialya said...

Akak x leh bygkan, camner le keadaan anak itu..

SYaMiLa said...

siannya baby tu..camne la keadaan dia skrg ni yea...moga2 selamat la...

anak2 sya masa kecik2 dulu pun suka masukkan bateri dlm mulut kalau terlepas pandang...

umialya said...

Sya
xleh bygkn, bateri tu kan agak besar n panjang.. pastu kandungan kimia yg terkandung dlm tu..

Moga tiada perkara buruk yg terjadi ke atas bayi itu

Hezesuze said...

ermm tak boleh salah kan baby tu....dia xtau apa2 kan...so kita sebgai org tua kene harussler tgok anak2 kita..baik yg kecik ataupun yg beso...

semoga baby itu xde ape2 yg serius

umialya said...

tu le kita sbg ibubapa, kena berwaspada selalu..

kakyong said...

harus berwaspada selalu, kalo boleh 'clean' kan area yg anak2 suka explore main... lebih2 lagi anak 10 bulan ni dah mula pandai berdiri @ ade yg dah pandai panjat memanjat...

http://www.kakyong.com/

umialya said...

kakyong
setuju

mama fahmi said...

salam syawal kak,
lama tak mengomel kat sini, hehehe bz ngn peksa bdk apa pun sy setuju ngn kakyong kalo blh clear kan tmpt bb kita bermain, jd mak ni memang kena hati2. bgs ada blog cam kak umialya blh share pglaman lagi2 bg ibu yg baru cam saya ni!!!

umialya said...

mama fahmi..
xper.. memasing sibuk ngn urusan harian.

akakpn setuju gak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink