Followers

Tuesday, January 29, 2013

mutiara kata

"Cuba elakkan dari kita gosip, cuba elakkan dari kita mengata, cuba elakkan dari kita mengumpat. Semua ini akan membuatkan hati kita menjadi keras, dan orang yang hati keras, orang itu paling jauh dengan Allah" - Ustaz Don Daniyal

Hati2

Banyak kali daa jumpa..

Saturday, January 19, 2013

Inikah kawan?

Friday, January 18, 2013

Cara2 Tingkatkan UV - Unique Visitors pada blog

Jelesnya tengok Unique Visitors (UV) teman2 iaitu IntanBerlian & Fieda, beribu ribu UV mereka  setiap hari..

Antara kata2 mereka ialah:-

"Kalau u all perasan,  2 hari saya publish 6 entry sehari.. malam pun publish.. hahahh.. Actually, 2 hari tersebut adalah hari di mana saya sedang cari rentak, macamana nak dapatkan 2000 UV.. berapa entry perlu publish sehari & pukul berapa perlu publish entry.. itu yang saya sedang buat kajian di blog saya ni... cewahh ayat tak menahan, kajian lagi.. ahhahhah"
sampai 6 entri di dalam sehari, awal2 lagi saya tarik diri, tak berkemampuan..

Last sekali nak cite bab followers blog ni...alhamdulillah nmpk angka 2k++ mmg best kan.ambik masa 2 tahun nk dapat followers seramai tu..tapi kita kena ingat followers yg ramai belum tentu menjamin semuanya datang ke blog kita..belum tentu tau..sbb ada juga blog yg followers nya sikit toet tapi uv nya tinggi sbb pembaca setianya ramai..dan termasuk juga silent readers..setakat ni saya alhamdulillah ada la juga pembaca setia yg tiap2 hari akan masuk sini serta komen
Kena ada pembaca setia walaupun silent readers cuma.

Ini pula pengalaman saya untuk stabilkan UV - DIARI HIDUPKU

Thursday, January 17, 2013

Ke mana tumpahnya kuah jika tidak ke nasi

Tertarik dengan artikel di dalam Hmetro, antara intipati tersebut:-

Tiga beradik menjadikan pusat hiburan di sekitar bandar raya ini umpama rumah kedua sejak beberapa tahun lalu berpunca daripada pengaruh negatif ibu mereka berusia 47 tahun yang sehingga kini masih terus mengunjungi pusat hiburan terbabit.

Pada masa sama, tiga beradik terbabit turut membawa pulang kekasih masing-masing ke rumah keluarga di Skudai di sini, malah ibu mereka juga tidak mahu kalah dan turut melakukan perkara sama.
Sejak beberapa tahun lalu, kediaman keluarga berkenaan umpama hotel murah dengan lelaki serta wanita keluar masuk khasnya menjelang awal pagi.
 Apa nak jadi dengan dunia sekarang??

Friday, January 11, 2013

Status Minyak Yu Yee

Maklumbalas Jakim

Wednesday, January 9, 2013

Pesanan UIA

Pesanan Dari Ustaz Azhar Idrus ♥

"Bila rindu pada suami, tak payahlah update status di Facebook, beritahu seluruh dunia sebab ada orang lain yang baca terasa nak muntah. Kalau cerdik, SMS la terus kepada suami."

Friday, January 4, 2013

Padah Berinai..

 Padah melukis inai di tangan dengan produk yang "no status"

Mari bersama kita baca dan ambil tahu tentang hukum inai lukis di tangan ala-ala tatu..masyaAllah

INAI BERUKIR DI TANGAN DILAKNAT ALLAH

Sekarang ini ramai orang perempuan (pengantin) memakai inai dengan mengukir ala tatu di tangan.

Mari kita sama-sama merenung hadis Nabi ini:

Dari Ibnu Umar ra katanya:

“Bahawasanya Rasulullah s.a.w mengutuk orang yang menyambung rambut dan meminta rambutnya disambungkan.Dan (Rasulullah s.a.w) mengutuk pembuat tatu dan yang meminta ditatu”.(Hadis bil. 2003 : Sahih Muslim)

Dari Abu Hurairah r.a Nabi s.a.w bersabda :

“Allah mengutuk wanita yang mempergunakan (memberikan) rambutnya untuk (menyambung) rambut wanita lain, wanita yang menyambung rambutnya dengan wanita lain,wanita yang membuat gambar di kulitnya (tubuh) dengan tusukan dan wanita yang meminta kulitnya dibuat gambar dengan tusukan (alat pengukir)”.(Hadis bil. 1685 : Sahih Bukhari)

Jelas Dato’ Abu Hasan Din Al-Hafiz :

“Inai berukir ala tatu tak boleh! Ia dilaknat Allah. Inai berukir bentuk awan larat atau bentuk gambar itu dalam kategori tatu, kalau nak pakai inai, pakailah betul-betul hujung jari”

Marilah kita membuat pengislahan dalam diri kita agar kita tidak tergolong dalam hamba-hamba Allah yang melanggar syariatNya.

wallahu’alam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink