Followers

Wednesday, January 11, 2017

Kemaskini Program Vaksinasi HPV



Info Terkini berkuatkuasa Januari 2017

Program Pemvaksinasi HPV terbuka kepada:
  • Warganegara Malaysia/Penduduk tetap
  • Remaja Perempuan (BUJANG) yang lahir pada tahun 1990 hingga 1996.
  • PERCUMA di Klinik LPPKN seluruh negara @ IPTA yang berdaftar dengan LPPKN.
Nota: Bagi wanita yang lahir pada tahun 1989, 1988 dan sebelumnya, jika berminat, boleh dapatkan suntikan HPV 3 dose di Klinik LPPKN seluruh negara dengan kadar caj RM180/dos (fi & caj mungkin berubah mengikut harga semasa dan GST) .

Kemaskini 10/01/2017

38 komen yang kalian berikan, tqsm..:

Kakzakie said...

Sekarang banyak info boleh di access tapi kadang kalau tak terjumpa macam ini tak tahu juga.

SO.... thanks so much sebab kakak nak tahu juga.

wantie said...

ooo... vaksin untuk remaja tu ke. nanti nak search maklumat lah. maklumlah nenanti kena tau gak bila anak dara dah remaja kan.

whitecappuccino said...

tq info ni..3 anak dara akak semua kena ni.

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Morning Umi Alya..
Injection???. Oh sib baik saya dah remaja purba.. kekeke.

Tq atas info Umi.

LYAfrina said...

tq for sharing umi..

lambat lg turn asya

Tihara said...

thanks for sharing leh inform anak sedara nanti

Maria Firdz said...

nice info...

hainom OKje said...

Nasib anak lahir 1999 so dah sekali dalam package injection utk kanak kanak kot yeh...

umi alya said...

1999 dah cucuk masa tingkatan 1 kat sekolah

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

sharing is caring, :) Thanks.. :)

Ena's Stories said...

baguslah cegah dari awal...bertuah budak sekarang nih

Etuza said...

teruskan usaha ya

❤Kamsiah❤ said...

amnil lah peluang percuma ni..kalau nak pi suntik sendiri mahal jugak kosnya..(swasta)

aTieYusof Family said...

TQ sharing.. nnti nak inform kat adik bongsu sy..:)

Bunda a.k.a KN said...

mencegah lebih baik dari mengubati..

aminah sedik said...

nice info. thanks for sharing(:

http://belogcikoreo.blogspot.com/2014/11/how-to-be-happy.html

aminah sedik said...

nice info. thanks for sharing. (:

http://belogcikoreo.blogspot.com/2014/11/how-to-be-happy.html

imm said...

salam kenal..singgah blogwalking kat sini :)

Etuza Etuza said...

datang lagi menjenguk..ada kaitan dengan UMI kan..tahu dah..hehehe lari nanti kena suntik ..hehehehe gurau ja

umi alya said...

Ha3. tak perlu kata apa2..

Amboi Cikgu Etuza, nak lari ke mana tu?? Kaum adam sila ketepi, ia khas untuk kaum hawa jer..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Umi Alya..anak pompuan kak atie tu dah mmgh wajib buat suntikan ni..t/kasih brkongsi info yer

Jari Manis said...

ala..JM x lahir tahun 1990-an huhuh

Najib Ariyan said...

Salam

SELAMAT TAHUN BARU 2015

Semoga tahun2 mendatang menjanjikan kemakmuran, keamanana dan kesejahteraan kepada kita semua.... aminnn....

Bunda_nora said...

Info yang menarik ni, patut sebar2kan.


SELAMAT TAHUN BARU

Ainniah Zulkefli said...

Info yang patut disebarkan ni. TQ share. :)

Mummydearie said...

Saya 'remaja' juga tau tapi dah purba sikitlah. Kalau katanya yang lahir dari 1990 ke 1996, nampak gaya saya tak dapatlah vaksin percuma nih. Hahaha!

Anyway, TQ for sharing info macam ni.

Salam Tahun Baru 2017 ya ^_^

LadyBird said...

Blum ambik jg vaksin ni.. Huhu.. Smg Allah jauhkan tuk dpt sbrg pykt merbhy.. Ameenn.. Lady fobia jarum..

aRz MoHa said...

lakukan pemeriksaan segera...

Adam said...

RM 180.OO satu suntikan.
Tinggi tu.

Adam said...

ini posting bila ni. 2013?

umi alya said...

Adam
Posting 2013 tapi DIKEMASKINI 2017 sebab ada beberapa perubahan.

Jika tanpa dikemaskini, ia menimbulkan kekeliruan sekiranya pembaca google untuk mendapatkan maklumat terbaru.

Yu 雪俪 Shirley said...

Please state all the address.

Adam said...

Saya setuju.
Sangat setuju.

Adam said...

Saya setuju.
Sangat setuju.

Adam said...

Tak ada cerita terkini ke tentang perubatan?
Kalau ada kongsilah.

Nour Adieb said...

memang kena gi suntik la ni? sebab sy 92 XD

umi alya said...

Nour Adieb..
Ha'aaa baik pergi segera, byk negeri dah cukup limit percuma..

umi alya said...

Nour Adieb..
Hanya di Klinik Nur Sejahtera LPPKN, Unit sekolah KKM hanya berikan suntikan HPV kepada pelajar pompuan berusia 13 tahun, group yang pertama di beri suntikan ini adalah mereka yang lahir pada tahun 1997 dan ke bawah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink