Followers

Tuesday, September 10, 2013

suntikan vaksinasi

Tertarik dengan penulisan Dr. Suhazeli Abdullah berkaitan dengan kewajiban untuk memberi suntikan vaksin kepada anak-anak.

Saya sendiri pernah berdepan dengan pesakit muda yang mengidap batuk kokol, kesian melihat keadaan anak tersebut dan difahamkan sepanjang usianya ketika itu, dia tidak pernah diberi suntikan vaksin kecuali sejurus selepas dilahirkan iaitu Hep. B & BCG, wallahualam..

Apa2pun tepuk dada tanya selera, keputusan di tangan kita sebagai ibubapa, masing2 berhak pada pandangan sendiri.

5 komen yang kalian berikan, tqsm..:

Kakzakie said...

Waktu kakak membesarkan anak-anak dulu tak ada isu tak bagi immunisasi semua ni. Jadi buku immunisasi memang lengkap dari sebulan hingga usia 3 tahun utk Rubella (anak kakak semua perempuan)..

Sekarang ada isu ini so sendiri kena fikir dan pilih...

Maria Firdz said...

Pernah jga siarkn bab nih... Tpi terpulang lah pd indivodu tu andiri...

Nafira usof said...

anak2 zura setakat nih pon memang amik vaksin. :)

betol tuh.. terpulang kepada kita kan~

syue wana said...

terpulang pada individu.
kawan sekolah saya dulu ade parent berkeras tak bagi check gigi. parent dia mmg xpandang gov ni..huhu

www.freevitamin.my

hainom OKje said...

So far tak pernahlah pulak missed bagi suntikan pada anak2 .... mungkin mana yg duk pedalaman kot UA...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink