Followers

Sunday, October 26, 2014

Disable Right Click

Langkah 1
Klik 'Layout"

Langkah 2
Klik "Add a Gadget"

Langkah 3
Klik "HTML/Java Script"

Langkah 4
Copy  paste contoh code seperti diatas, kemudian tekan "Save"

(Nak dapatkan kod HTML sila email ke umialeeya@gmail.com)


Entri khas buat Cikgu Etuza.

7 komen yang kalian berikan, tqsm..:

Etuza Etuza said...

asalamualaikum...sedang mengkaji..dah selesai urusan tadi..ke blog ni balik..

Bunda a.k.a KN said...

Pandai alya tentang setting ni...senanglah...terima kasih berkongsi..

Jari Manis said...

terima kasih kerana kongsi ilmu ini ..JM pun dh add sbb entri blog pernah kena cilok huhuh

Etuza Etuza said...

asalam UMi kedua2 kod tu dalam ruang html yang sama ke atau berlainan layaout

Etuza Etuza said...

UMI ruang ulasan pop window hari ini dah bagus rasanya..alamk nak balik lah..apa lah blogspot ni bikin pening kepala...

Etuza Etuza said...

ha sah sah sah lah tak ada lagi WV ringan ja nak drop komen..alamak nak balik lah rasanya

Etuza Etuza said...

asalam , di sini pula letaknya tutorial ini kan..terima kasih ya Umi..
updatedkan blog ya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink