Followers

Thursday, August 19, 2010

Hasilnya setelah 9 hari berpuasa

Alhamdulillah, inilah hasilnya mengepam  20 minit sebelum masuk waktu berbuka tadi, mulanya tak terfikirpun nak mengepam tp apabila menyusukan Alya seketika, tiba2 terasa LDR dan Si Omey ummi xmo lg menyusu.. terus je aku ambik storage bottle n S3, sambung partnya dan mula sessi mengepam sementara masih ada LDR.

Sekarang ni bukannya mudah nak mengepam depan Alya, jeles semacam je ngan s3, ditarik2 dan digigitnya tube, kalau xpun dia akan duduk atas mesin tu.. Akhirnya aku mengepam sambil meriba dan bermain ngannya. Cuma yg ni je hasilnya iaitu 5 oz dalam masa 10 minit mengepam.. Alhamdulillah, masih lagi maintain biarpun usia Alya hampir mencecah setahun, juga tanpa dibantu oleh sebarang supplement.

12 komen yang kalian berikan, tqsm..:

KasehKu said...

Alhamdulillah.
Murah rezeki Alya.
Tambah bersemangat saya nak meneruskan perjuangan.

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

bagusnya walaupun berpose susu masih tak kurang yek..berkat tu

Ena said...

wahhhhhhh.. bagusnya..
banyak juga tu.. ;D

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

murah rezeki alya....
alhamdulillah

Yaati Nor said...

alhamdulillah..saya dah campur dah mgu lps...sedih sgt..1thn 2 bln 2 minggu je dpt bertahan..tp mgu lps period..mgu nie..susu mcm ok blk je..alhamdulillah..

ayu said...

alhamdulillah kak tini, rezeki alya sentiasa ada...yang penting kita kena set minda kita susu sentiasa cukup kan ^_^ suka dgn semangat akak...

Pah Zarihan said...

byk nyaa!
best...rezeki ramadhan tuu

umialya said...

Alhamdulillah, rezeki Alya dibulan Ramadhan..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

rezeki..rezeki...alhamdulillah...:-)

AlongAzrina said...

Salam kak Tini, tahniah masih byk susu. Cuma saya nak pebetulkan persepsi kita ni sebab setiap ibu tak sama misi penyusuannya. Dalam kellymom sendiri pernah tulis tujuan suplemen diambil untuk kesihatan diri si ibu tapi apa yg kita makan pon akan salur balik pada anak jadi tak salah. Kita nak ibu sehat dan bertenaga, itu sahaja. Setiap customer beli dgn saya, sya akan selalu bagitau prinsip mengepam mcmana...berjaya atau tidak atas usaha ibu itu sendiri.

umialya said...

Along..
Masing2 punya pandangan dan pendapat yang berbeza, akak hargai semua itu.

Terpulang kpd individu samada memerlukannya @pun tidak.

Sihat dan bertenaga tidak semestinya memerlukan suplement jika kita dapat memastikan pemgambilan diet seharian seimbang.

mie_rahim said...

kak tini-5oz ye..
bagus sungguh...
saya sekang pun cam ok aje..3/3.5 oz.jadilah kan. Sape nak bagi free susu ibu?haha..maybe hati tenang sket sekang...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink