Followers

Tuesday, August 31, 2010

Juadah berbuka campur wain


Sekali lagi kita dikejutkan dengan laporan Akhbar HMetro hari ini mengenai sebuah restoran makanan barat di Subang Jaya dengan sengaja telah  mencampurkan wain masakan dan kicap beralkohol sebagai perisa tambahan bagi menyedap masakan kedalam bufet berbuka puasa. . 

Pemilik restoran itu sewenang2nya memalsukan logo halal Jakim pada katalog menu

Apabila melihat pendedahan sebegini kerap kali di media massa, lagilah bersemangatnya diriku memasak untuk famili biarpun penat dengan tugasan harian.

Masakan ringkas xper, pokok pangkalnya terjamin kebersihan dsbnya. Fikir2kanlah..

6 komen yang kalian berikan, tqsm..:

mie_rahim said...

betul kak..takut sekarang nak makan kat kedai2 yang glamer, kopitiam dan sewaktu dgnnya..biarlah mkn lauk lebih kurang aje tiap2 hari, janji konfom sumbernya..

mama fahmi said...

betoi tu kak, saya pulak jns yg tak bepa suka sgt nak beli bkn apa dah terkena yg tak sedap n nak basi apa algi tak mau beli le kat luaq. kebetulan suami sblm ni penah jd tukang masak n berenti. dia le yg banyak mengajar saya memasak resepi western or chinese. so, ada le menu baru sikit. apa pun ikatan kasih sayang tu makin kukuh sebab kita yg masak seniri

Fieza79 said...

nk mkn kat hotel2 pon dh rasa was2 skrg ni kan...?

KasehKu said...

Rasa macam nak minum klorok nak cuci perut je.

Izzatul Iman said...

betul3....

bila sebut buffet hotel atau makan kt mane2 kat luar, mesti rasa tak sedap hati...

inilah puncanya...

biasanya kalau buka kat luar pun, g kedai yang dah tau halal dan iasa makan kt situ...

umialya said...

mie
betul tu, akak setuju

mama fahmi
boleh le akak belajar ye..

Fieza
tu le, dah mula was2

KasehKu (Lynd)
Kalu le clorox x membahayakan kesihatan, akakpn join sekali tp..

Izzatul iman
susahkan nak cari bufet yg betul2 halal, mula was2 kini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink