Followers

Saturday, June 5, 2010

Bayi Maut Jatuh Walker

Akhbar hari ini melaporkan mengenai kematian Adik Nasrul Hakim yang berusia 7 bulan semalam  (4.06.10) akibat berlakunya pendarahan dalam kepala selepas jatuh walker di rumah pengasuhnya. Berita selanjutnya DISINI. Salah siapa agaknya ye, ibubapa @ pengasuh ??

Sebelum ini aku pernah menulis entri mengenai BAHAYA WALKER. Mungkin ia boleh dijadikan panduan kita semua.

6 komen yang kalian berikan, tqsm..:

Ena said...

tu la.. sedihnya..

tak tahu nak kata apa.. dua2 salah la agaknya.. sbb ibu bapa kenapa benarkan baby letak dalam walker..

apa pun, mungkin itu takdirnya..

mie_rahim said...

takutnye la dengar..
mcm2 kes baby maut sekarang..
Ya Allah, lindungilah anak2 kami

Hana Seman said...

Saya memsng tak pernah setuju penggunaan walker. Beli sebab nak amik hati hasben yg syok tengok anak orang naik walker.
beli walker yg boleh convert jadi rocker tu. guna time nak bagi makan time baby takleh dok sendiri jer.

umialya said...

Ena..
samalah, kedua2nya bersalah

Mie, Hana..
Bila mendengar kes sebegini, teringat wajah anak. Moga sentiasa dilindungiNya

ayu said...

anak pertama guna juga walker..
tu pun sbb SIL yg hadiahkan..
bertahan sampai umur hariz 1 thn je..dah blh jln, terus tak guna..n mmg tak boleh guna dah pun..walker tu tak berapa sesuai mungkin sbb bukan dari brand yg ok, so sbb tu tak tahan lasak...

so, untuk danial ni, ayu mmg tak nak letak dalam walker pun ... sbbnya tah la..rasa nya bukan satu keperluan..dan di rumah pengasuh plak, baby yg berusia di bawah 1 thn mmg BS ayu letak dalam playpen sorg satu..so tak de masalah dlm hal ni..

ayu pun risau bila membaca kisah ni..mudah2an anak2 kita dilindungi oleh ALLAH s.w.t

umialya said...

Ayu

akak dulupun gunakan walker untuk anak, masa tu tak ada knowledge bahaya walker.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink