Followers

Tuesday, January 12, 2010

Stok EBM (Expressed Breast Milk)

Tengok le.. dah tak cukup tempat nak simpan stok EBM.. penuh... tu le, kadang2 umminya dah ada penyakit 'M'.. kalau le Alya kuat nyusukan 'best'.. baru le ada semangat kit nak mengepam.. kadang2 sedey je tengok stok frozeen terpaksa dibuangkan.. huhuhu...


Pada pintu frezeer lak.. penuh ngan ice pack.. mana le tau kot2 elektrik 'terputus' ke.. orang kata langkah berjaga-jaga di waktu kecemasan

Ruangan  bawah freezer pulak  digunakan untuk simpan  stok bahan mentah  bagi kegunaan harian



Stok EBM yang  dibekalkan kepada Alya  setiap hari. 

6 komen yang kalian berikan, tqsm..:

Mama Syabil dan Rania said...

Salam..

bagus juga ye idea ice packs extra ni.. in case kan?

Noted. akan dipraktikkan. thanks ye... :)

umialya said...

Mama Syabil dan Rania
stand by 'Ice packs' lebih ok, ylh untuk kegunaan di masa2 kecemasan.

Ummi Iman said...

Byknya stok. Syg bila tak minum.

C'Jai said...

Saya dulu pun buat cam ni....anak menyusu sepenuhnya susu ibu....jadi kena simpan stok...

izan mama mia said...

byk nya stok....saya mujur susu badan banyak...heeh

Zie said...

niat bf sepenuhnya kt bby ni tpi mcm tak boleh jer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink