Followers

Sunday, January 17, 2010

breast pump edisi 1


Seawal pagi lagi dah bengang ngan anak-anak.. cam kucing ngan anjing, bergaduh dan tolak menolak tak henti2..Baru 3 orang anak yang dah besar panjang, jika bb Alya besar nnt, bertambah le sorang lg.. agaknya makin riuhle umah ni. Ingatkan time cuti, boleh rehatkan diri dan minda. Setakat tu ok lg, wat derk aje .masih boleh tahan telinga dan mata ni, yang menaikkan tekanan darah ketahap optimum, diaorang terlanggar 'Breast Pump' semasa  aksi tolak menolak, apatah lagi, berterabur kat lantai.. Dalam minda masa tu, rosak le BP aku.. Camne nak tinggalkan stok untuk anakku besok..kesiannya Alya.. huhuhu.... sedey sangat2.... nampaknya kena perah guna tangan untuk stok EBM..  apatah lg, bila lihat ada part BP yang dah patah.. eeeeeeee, gerrrrrrrrrramnya.. tak pe, hari ni, diaorg kena denda, tak boleh guna komputer dan layari internet @ main game.. Kena study.. Untuk awak Syafiq, sabagai anak sulung -perintah berkurung berkuat kuasa serta merta dan tidak boleh bermain di  padang permainan petang nanti... 

Cuba le baiki pelahan-lahan.. sabarkan diri.. Alhamdulillah, BP masih boleh digunakan tetapi sedey tetap sedey... terpaksa guna sallutape untuk kemaskannya @ kena  sentiasa pegang  semasa 'on'  sbb 'on / off' udah  patah & longgar.. x pe le, janji masih boleh pakai dan anak ummi tetap mendapat khasiat susu ibu.. Awalnya tadi, ingat nak call Haza, 'emergency case' - minta tolong pos laju S3 cepat..tetapi nampaknya BP Pureen ni  masih ok walaupun ala-ala manual, (sbb kena pegang manjang @ pakai sallutape,)  tak nak le  ganggu dia hari minggu ni. .

Sayang sangat kt BP Pureen ni, walaupun reganya murah tetapi berbaloi.. pengeluaran SI tetap ditahap optimum.. saya memang serasi menggunakannya. Walaupun s3 bakal ku miliki tetapi Pureen tidak akan dilupakan.

4 komen yang kalian berikan, tqsm..:

Nurulhuda said...

salam...

terima kasih sbb menyebabkan susu saya keluar dgn meriahnya..hahahah setelah membaca catatan ini...huhuhu

umialya said...

salam..
hehehe

Ummi Iman said...

Takde pengalaman bab ni ;) tp seronok tgk pengalaman org lain.
Buat salah kena denda. Oklah buat hukuman mcm tu.

izan mama mia said...

saya mmg ada pengalaman sikit jer pam susu..tapi pastu,..susu badan mmg keluar banyak sekali..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink