Followers

Friday, March 26, 2010

Pulut, milk booster??

Setakat ni tak pernah lg aku dengar @ baca kisah rakan2 menceritakan bahawa  pulut adalah sejenis makanan yg boleh menambah susu ibu.. percaya @ tidak, setiap kali aku makan makanan berasaskan pulut, dalam masa 4 jam 'breast' akan  terasa 'let down'  dan sessi mengepam pasti menjadi suatu saat yg menyeronokkan..  sebabnya?   hasil perahan pasti berbaloi-baloi.. mungkin disebabkn ia serasi ngan aku agaknya..

T/hari td, aku masak pulut n bawa sedikit  ke pej untuk anak buahku.. diaorg terus berkata, jap lg  siap sedialah.. susu pasti melimpah.. Ha'aa.. mmg betulpun, 'B' terasa penuh je dan w/pun Alya menyusu dalam j/masa yg lama tetapi  masih tidak mampu untuk mengosongkannya..

Ermmm.. Malaaaasnya aku nak mengepam ni.. tunggu le jap lg.. kalu masih lg bengkak, terpaksa juga  aku mengepam sekali lg sbm masuk tido..  kalu tak, bersedialah untuk bngun malam2 mengepam dan tukar baju. hehe...

4 komen yang kalian berikan, tqsm..:

Ena said...

bagusnyerr.. sy nie pun penggemar pulut.. sangat suke makan.. tp tu la dah lamer x bf.. dulu x tau pulak pulut leh tambah susu.. mrm.. leh guna la petua nie utk akan datang..
tq.. ^_^

umialya said...

Ena..
erm.. ia serasi ngn akak tp x pasti le boleh diguna pakai dek org lain..
atau mgkn juga...
disbbkn hati happy masa makan tu, mgkn fakta ini boleh digunapakai kot..

Azrina said...

Jgn tangguh2 ngepam akak..kang kene cam saya...dah serik huhu

umialya said...

tk along..
I/Allah moga dipermudahkan-Nya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink